| Prejšnja tema :: Naslednja tema |
Ajša Beta

Pridružen/-a: 12 Julij 2007 0:06 Prispevki: 84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2007 1:06 pm Naslov sporočila: Hrana |
|
|
|
Zanima me, s čim torej hranite svoje pse ... z briketi, kuhano hrano ali konzervami?
LP _________________ Kdor nima rad živali, naj se tudi ljudi izogiba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Fiver Alfa

Pridružen/-a: 11 Julij 2007 23:14 Prispevki: 157 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2007 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Konzerv mi ne dajemo pod nobenim pogojem iz istih razlogov, zaradi katerih držimo tudi svojo hrano iz konzerv na minimumu. Niso zdrave.
Drugače pa je večina hrane sestavljena iz kombinacije briket (zelenjavni z ovčetino). Sake toliko pa mu skuhamo še enolončnico: piščančji želodčki in srčke, korenček, celer, peteršiljev koren, česen ter malo pora. Zraven mu pa še skuhamo kako polento, riž ali rezance. Seveda vse brez začimb.
Izjemoma dobi še bujto repo ali pa bučkino omako na špagetih . |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
gala Pesek

Pridružen/-a: 13 Avgust 2007 16:38 Prispevki: 62 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2007 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Naša Gala dobiva v glavnem brikete, zjutraj in zvečer. Konzerv ne, ker jo napenjajo...
Poleg pa še testenine, riž, raviole...Pustim ji nekaj kar kuham, brez začimb in omake. Rada je tudi sadje, tako da dobi vitamine. Večinoma ji dam brikete z jogurtom in z žličko olivnega olja tu pa tam...
Obvezni vmesni obrok pa je kruh - sveži ali prepečenec...Vseeno, ima ga rada...
LP  |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Ajša Beta

|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2007 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Ajša pa večinoma dobiva sicer brikete, občasno kako konzervo.
Zelo rada pa ima tudi riž na 1000 in en način, pa naj je z mesom ali zelenjavo. Zelo rada pa žveči tudi svežo papriko, ampak mora biti rdeča, druge barve ji niso tako pri srcu
Jogurta Ajša ne mara najbolj, prav tako ne kisle smetane. Sem pa ji tudi jaz že poskusila dati olje na brikete, ampak ji olivno ni dišalo, pa je dobila navadno, tisto pa je bilo očitno fantastično, saj je tako pripravljene pojedla tudi Hill's brikete, ki jih je imela za dieto
Na Royal Canin brikete pa olja ne dajem, saj imajo že sami briketi se mi zdi dovolj maščobe.
LP _________________ Kdor nima rad živali, naj se tudi ljudi izogiba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Fiver Alfa

|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2007 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Mi olja sploh ne dajemo, saj maščoba še nikoli ni bila dobra, pa naj je to od olivnega olja ali navadnega, recimo, da je olivno olje manj nezdravo kot navadno sončnično.
Prav tako ne dajemo prašičjega mesa, ker ga tako ali tako psi naj nebi jedli, pa še napenja ga in dobi drisko. Včasih je tudi izbruhal vse kar je pojedel po nekaj minutah.
Sicer pa lahko naredim spisek jedi, ki jih Tim ne sme očitno so Border Colli res zelo občutljivi na hrano. Moram mu res dajat samo to kar je dobro zanj, drugače ima takšne ali drugačne prebavne motnje. Sicer pa odkar mu dajemo samo zanj izdelano dieto (izdelana na principu poskusi in zadeni ) se mu je dlaka polepšala za 10x.
Vse kar je ostalo v njegovi dieti je:
- piščančje meso,
- ribje meso,
- zelenjava,
- briketi eukanuba,
- briketi pro pack,
- testenine,
- polenta,
- riž,
- bučke in repa.
(vmes mu dam kako rezino sira, samo ) |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Fiver Alfa

|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Po novem mu je glavna hrana, konzerve Belcando in brikete Belcando ter brikete Pro pack holistic. Drugače pa še dobiva posebej zanj kuhane jedi, ko je čas za kuhanje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Ajša Beta

|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2008 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Pa je tudi Ajša pristala več ali manj na briketih.
Odkar je postrižena, se mi zdi, da bo z briketi dobila več primernih stvari za kožo, dlako, prebavo ... kot s kuhano hrano. No, to sicer ne pomeni, da ne dobi še česa drugega. Največ vsega "drugega" dobi od vseh drugih, saj se je naučila perfektno "fehtati" in seveda, ker se redko kdo lahko upre njenemu prosjačenju, je seveda zelo uspešna pri tem
Ja, tudi tega se naučijo v šoli  _________________ Kdor nima rad živali, naj se tudi ljudi izogiba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
|